Lystfiskeri

​Lystfiskeri på Bornholm og ikke mindst tæt på campingpladsen, byder på en stor variation af fiskearter og fiskemuligheder. Nogle af øens bedste kystpladser til fangst af havørreder, kan findes både udfor-, samt syd- og øst- for Sandkaas Familiecamping.

Æggehønen, Kæmpestranden, Domen og den af nogen kaldt, ”Sinkadusen”, kaster hvert år mange havørreder af sig over 70 cm. nogle gange større. Alle nævnte fiskepladser kan nås indenfor 10 minutters kørsel fra campingpladsen. 2 af dem kan man gå til på 3-5 minutter.

Indenfor 20 minutters kørsel kan man nå godt og vel 50 kystpladser, som alle er fremragende til havørredfiskeriet.

Hammerhavn og Tejn Havn er nogle af de mest familievenlige fiskevande i nærheden. Det tager ca. 8 minutter at køre til Hammerhavn og ca. 2 minutter til Tejn Havn. I Hammerhavn kan man fange fladfisk, ål, sild, hornfisk og havørreder. I Tejn Havn er i perioder både sild, aborrer, fladfisk, gedder, havørreder og ål.
Det brakkede vand gør det muligt, at fange ferskvandsfiskene flere steder på Bornholm.

Hammersø kan man købe fiskekort til. I denne smukke sø fanges der gedder, aborrer, skaller og ål.

Den nærmeste fiskesø/put and takesø, Stenbrudssøen, ligger i Nexø. Der er ca. 35 km. dertil. Her udsættes mange ørreder årligt. Man kan også dyrke lystfiskeri efter karpe, sandart, suder, skalle, aborre og ål i Stenbrudssøen. Både bålpladser og bord/bænkesæt kan benyttes rundt om søen.

Når man dyrker lystfiskeri langs kysten og i de bornholmske havne, skal man have Statens Fisketegn. Det gælder dog ikke for lystfiskere/personer under 18 år, samt de der har opnået retten til folkepension.

Køb det online her: Statens Fisketegn…

Fisketegnet skal også benyttes når der fiskes i nogle af Bornholms søer. Men ikke alle.

Få omfattende viden om lystfiskeri på Bornholm

Hvis man har lyst, kan man læse sig frem til al den viden man får brug for, når fiskene skal fanges på Bornholm. Læs f.eks. om hvornår havørrederne er nemmest at fange, hvad med og mere præcist, hvorhenne. Det samme gør sig gældende når det kommer til øens fladfisk, gedder og karper m.m.

Ofte kan man komme i tvivl om, hvor man kan parkere nær fiskepladserne, søerne og havnene. På denne onlineguide er der også links til hver parkeringsplads nær fiskevandene: Lystfiskeri på Bornholm...

Hytter kan bookes hele året rundt her på siden. Læs mere og book her: Hytter...

Vi ses på Sandkass Familiecamping

Rigtig god fisketur.

Sandkaas Familiecamping​

Adresse

​​Sandkaas Familiecamping

​​Poppelvej 2, 3770 Allinge​

​CVR: 77296611

Kontakt​

​Telefon: 56 48 04 41

​E-mail: camping@sandkaas-camping.dk

Følg os

Vurderet 4,6 / 5 stjerner. Baseret på 102 anmeldelser på Facebook​

Facebookside