​Nærområdet

Kyststien og strande

​​Der findes ikke noget meget smukkere end at gå tur langs den klippefyldte kyststi, som er blot hundrede meter fra pladsen. Til venstre ad stien er mod Allinge - lige over en kilometer. Til højre er mod Tejn - ligeledes lige over en kilometer. Til højre er også retningen mod to dejlige sandstrande - den første efter godt fem minutters gang - Store Sandkaas Strand - som er meget børnevenlig og forsynet med et ishus. Fortsætter I blot et minut mere, støder I på Lille Sandkaas Strand - som har en lang badebro.

​Vandreture

​Vil I vandre en lille tur, kan vi anbefale en rundtur på omkring tre kilometer. Det er via den gamle jernbane ned gennem Storedalen og herfra til kyststien og hjem. Smuk tur især om foråret, hvor anemonerne står i flor (april/maj). Ramsløg er det nye "sorte", og de står overalt herovre - størst og bedst lige efter anemonerne, så i maj og juni. En ramsløgpesto eller ramsløgsalt over pastaen er lækkert og meget nemt at tilberede.

​I kan også vandre en rundtur på 12 km, der tager jer via skoven forbi det gamle stenbrud videre til Hammershus over Hammer Havn til Krystalsøen og herfra hjem via Sandvia Havn og kysten. Undervejs skal I huske at spise en sandwich i Hammer Havn og nyde en kaffe på Høiers i Allinge havn.

​Det er faktisk også muligt at gå hele Bornholm rundt via kyststien - det er prøvet og kan anbefales. Undervejs kan man overnatte enten i shelters eller på pensionater/vandrehjem. Det kan gøres på tre til fire dage. 

Indkøbsmuligheder

​I Allinge ligger der en stor Netto og Superbrugs ved havnen - og derudover mange små sjove forretninger omkring havnen. I Tejn finder I en Superbrugs ved havnen.   

Restauranter

Der er mange, som dog primært er åbne i sommerhalvåret. Spørg os i receptionen.

Strande

Kyststien ligger omkring hundrede meter fra pladsen. En vandring langs den er noget af det smukkeste. Går I mod nord, rammer I Allinge efter lige godt en kilometer. Mod syd er retningen Tejn og efter blot et par hundrede meter  rammer I Store Sandkaas Strand, som er en meget børnevenlig sandstrand - med ishus. Lige over bakketoppen ligger Lille Sandkaas Strand, som har en lang badebro og er skøn til morgenbadning. Der er fire km til vidunderlige Sandvig Strand og blot ti minutter i bil til Vangs nye badeanlæg. Nordøen har det hele - strande, klipper og hyggeligt byliv.

Adresse

​​Sandkaas Familiecamping

​​Poppelvej 2, 3770 Allinge​

​CVR: 77296611

Kontakt​

​Telefon: 56 48 04 41

​E-mail: camping@sandkaas-camping.dk

Følg os

Vurderet 4,6 / 5 stjerner. Baseret på 102 anmeldelser på Facebook​

Facebookside